Маратон Гуангзхоу 2020. године је успешно одржан

Захваћени глобалном епидемијом, многи маратони ове године су отказани. Успешан маратонски догађај такође мора да охрабри оне који се суочавају са епидемијом.

У Кини је Гуангзхоу маратон одржан 13. децембра 2020. године и био је пун погодак.

Дизајн медаља на Маратону Гуангзхоу 2020. године користи представника културе Лингнан-плес лавова као главни елемент, а слика лавова живописна је на медаљи.

Величанствено држање преноси мужевност и дух самопобољшања, а мудра и храбра слика игра важну улогу у уједињењу народа, надахнућу духа и надахнућу националног борбеног духа.

Периферија медаље је дизајнирана таласом таласа, који омогућава тркачима да возе ветар и таласе на стази; предња страна медаље украшена је шареним гранатима, који симболизују светлост и нови живот.

На полеђини медаље, број тркача ГГ # 39; бележи се километража, а простор је резервисан за персонализовано гравирање, тако да медаља има ексклузивно значење.


2020 Guangzhou marathon (11).jpg


2020 Guangzhou marathon (12).jpg


Увод у такмичење

Маратон Гуангзхоу успостављен је 2012. Стаза је углавном постављена дуж обала Бисерне реке, која приказује највише хуманистичких обичаја у стилу Лингнана са обе стране Бисерне реке, живописна места са историјом Јанченга и помодни културни тренд.

2017. године званично је постао један од Гранд Слам догађаја кинеског маратона.

У јулу 2018. године, Гуангзхоу маратон званично је постао догађај ИААФ Златне етикете.

Пријављивање за такмичење 2020. биће од 15:00 сати 02. новембра до 17:00 08. новембра, а резултати жреба биће објављени средином и почетком новембра.

У 7:30 ујутро 13. децембра, ГГ куот; Руннинг Цхина ГГ куот; низ догађаја, Светска атлетска федерација и ГГ „Доубле Голд ГГ“; догађај Кинеске атлетске асоцијације-Гуангзхоу маратон 2020. почео је у Спортском центру Гуангзхоу Тианхе.

20.000 тркача учествовало је у великом догађају, постигавши највећу маратонску трку на свету ГГ # 39 од епидемије.

Након оштре конкуренције, домаћи играч Јиа Оренга је повео и освојио мушки шампионат за 2 сата, 15 минута и 08 секунди. Што се тиче женских играчица ГГ # 39, Динг Цхангкин је освојио женско првенство за ГГ # 2 за 2 сата, 35 минута и 21 секунду.

2020 guangzhou marathon (5).jpg


2020 guangzhou marathon (6).jpgДа би привукао више љубитеља трчања на дуге стазе да учествују у овом националном догађају, овогодишњи Организациони одбор маратона Гуангзхоу ГГ # 39; с именовао је 5 познатих људи из медицинске, научне, спортске и друге области за амбасадоре јавности. Маратон Гуангџоу 2020.

То су Зхонг Нансхан, члан Републичке медаље и академик Кинеске инжењерске академије; Схи Иигонг, академик Кинеске академије наука и познати структурни биолог; напредни појединац у националној борби против нове епидемије крунске упале плућа, заменик команданта медицинског тима за подршку Гуангзхоу-а и секретар странке Јужне болнице Јужног медицинског универзитета Зху Хонг; Национални напредни појединац у борби против нове епидемије крунске упале плућа, друга серија Гуангдонга која подржава вођу медицинског тима за превенцију и контролу епидемије Хубеи Иао Лин, потпредседник шесте повезане болнице Универзитета Сун Иат-сен; Олимпијски шампион и освајач гренд слема у стоном тенису Денг Иапинг.

Зхонг Нансхан је тог дана путем видео записа позвао више људи да учествују на маратону Гуангзхоу. Рекао је да су због утицаја епидемије глобални спортски догађаји у првој половини 2020. године притиснули дугме за паузу, али је ефикасна контрола епидемије наше земље ГГ # 39 обновљена у кинеском поретку.

Зхонг Нансхан се нада да сви могу показати храброст и одговорност града Гуангџоуа, а већина тркача може се придружити градском догађају Гуангзхоу маратона да навија за Гуангзхоу маратон.


2020 Guangzhou marathon (9).jpg


2020 Guangzhou marathon (10).jpg


Guangzhou marathon.jpg